Wedstrijd bekijken

Route kaart Slag Zaan zonder tekstWat is Slag om de Zaan?

Dit is een sloeproeiwedstrijd over de Zaan. De start is in Zaandam. De sloepen roeien naar Wormer en terug. De wedstrijd staat op zich, maar is voor een deel van de sloepen ook onderdeel van hun jaarlijkse competitie. We varen deze wedstrijd op de 3e zaterdag van april.

Roei route Slag om de Zaan

De start en finish zijn bij de Koekfabriek in Zaandam. Er wordt geroeid richting de eerste keerboei bij de Sluis in Zaandam. Dan via Koog a/d Zaan, Zaandijk, Zaanse Schans en Wormerveer richting de Prins Claus brug in Wormer. Daar ligt de keerboei en dan gaan de sloepen weer terug richting Zaandam voor de finish.

Wat is er te zien tijdens Slag om de Zaan?

Veel. Je kunt bij de start komen kijken. Dit is een spektakel op zich. Of op elke brug en langs de waterkant van Zaandam tot Wormer komen de sloepen voorbij. Bekijk de foto’s of het filmpje in het menu IMPRESSIE.

Heb je zelf een boot, dan kun je meevaren of als vrijwilliger een controle post bezetten. We zoeken ook altijd vrijwilliger om deze wedstrijd te kunnen organiseren. Heb je interesse mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan nemen we contact met je op.

De prijsuitreiking is ook openbaar en altijd rond 18.00 uur in de Koekfabriek in Zaandam.

 

Vlak datum slag om de zaan 2022

Geen winter/snert sprint wedstrijd deze winter
Tijdens de eerste vergadering hebben we besloten om 1 ding goed te doen. Na 2 jaar gedwongen stop, moet de organisatie weer opstarten. Daarom deze winter geen snert sprint wedstrijd.
We gaan ons best doen om van de Slag om de Zaan (16 april 2022) weer een mooi roeifeest te maken!

Wedstrijd informatie

bezoekersinformatie

foto's en filmpjes

Organisatie en contact

Slag om de Zaan

Stichting Zaanslag

Zwarte Leeuwstraat 6

1531 EV Wormer

KvK nr. 815669951

E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor spoedgevalllen kunt u ons bereiken op:

06-30394041